Renahavs bio­gödsel framställs främst av rester från den lokala fisk­berednings­industrin. Ett lokal­producerat total­gödsel­medel rikt på både närings- och mull­ämnen.

Renahav förvandlar rester från lokal livsmedelsindustri och matavfall till en ren naturresurs i form av ett KRAV-godkänt biogödsel. Samtidigt skapas det energi som återanvänds i produktionen.

Nu kan även du bli en del av kretsloppet och odla din trädgård ekologiskt. Klevs gård har redan beslutat sig för att driva ett hållbart jordbruk, och med biogödsel från oss på Renahav kan de odla ekologiskt. Det kan du göra också.

Under förra året genomförde vi en mindre studie tillsammans med lokala odlingsentusiaster som använde vår växtnäring i hushållsnära odling med stor framgång. Tomater, rabarber, chili och jordgubbar växte så det knakade, och med fullt ut jämförbara resultat som de kommersiella produkter som de är vana att använda.

Under våren och sommaren 2021 kommer vi därför att erbjuda allmänheten möjligheten att ta del av vår växtnäring, genom att placera ut behållare med självservice. Vid dessa behållare fyller du på dina egna kärl/dunkar med växtnäring och betalar enkelt med SWISH.

Har du ingen lämplig behållare så kan du köpa 5-litersdunkar av Renahav på plats.

Vi är ju så klar mycket nyfikna på vad just du odlar med Renahavs växtnäring och skulle uppskatta om du delade med dig till oss och andra odlare via våra kanaler på facebook och instagram.

Självbetjäning på Renahav och Klevs gård. Välkommen att fylla på!